I år hade vi tänkt få i gång lustarna med en riktigt smakrik meny som passar bra till de fylligare roséchampagnerna. Eftersom den 14:e februari infaller på en lördag finns det ju möjlighet att lägga lite mer tid på maten. Menyn är tänkt för 2 personer.
Gratinerade havskräftor
4 havskräftor, delade på längden
50 g smör
rivet skal och saft av en lime
1 krm chilipasta eller lite chilipulver
hackad korinader och ev lite mynta
Blanda i hop smöret med övriga ingredienser och bre på de delade havskräftorna. Gratinera hastigt i het ugn. Servera!
Lättgravad, halstrad oxfilé med tillbehör
250 g oxfilé
1/2 dl salt
1/2 dl socker
1 msk grovkrossad svartpeppar
Rivet skal av 1 apelsin
Blanda salt, socker, apelsinskal och peppar och gnid in oxfilén. Låt ligga i kylskåp minst 24 timmar. Skär i tunna skivor och halstra hastigt i het panna. Servera med en klassisk och potatisklyftor.
Chai-glass
1/2 kanelstång
6 svartpepparkorn
8 kryddnejlikor
3 kardemummakapslar
3 rejäla skivor ingefära
1/2 l vatten
2 dl socker
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Mortla kryddorna, koka upp dem och låt dra över natten i kylskåp. Sila bort kryddorna och kör i glassmaskinen.
söndag 25 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar