tisdag 24 november 2009

Förrätt- en lite annorlunda toast Skagen

Vem säger nej till en toast Skagen? Väldigt få i min bekantkapskrets! Den här har vi piffat till med pepparrot och citronrasp samt forellrom. Det är ganska härligt att trycka upp de lite större romkornen mot gommen och låta sältan droppa ner på tungan. Dessutom passar de fint till vår nyårslåda. För att framhäva den lite rustika karaktären hackade vi inte räkorna alls, men det är ju en smkaksak...
Toast Skagen med pepparrot och citron
6 skivor av ditt favoritbröd
4 hg räkor med skal, skalade
1/2 - 1 msk riven färsk pepparrot
Rivet skal av 1 citron
lite hackad dill
2 dl creme fraîche
50 100 g forellrom

Blanda räkor med allt utom bröd och rom. Rosta eller smörstek brödskivorna precis före servering. Toppa med romen och servera omedelbart.

Inga kommentarer: