måndag 6 december 2010

Nyårsmenyn 2010 - förrätt

Avocadocreme med grillad pilgrimsmussla serverad med tortilla med fyllning av svarta bönor och chevre

Att dricka till:

Champagne Sylvie Gérard-Maizières, Cépage Chardonnay (1 av 3 champagner i Nyårslådan 2010, art nr 477023-09, pris 1098 kr).

Avocadocreme

1 stor mogen avokado

½ tsk chilipasta

3 msk matlagningsyoghurt

salt

Gör så här:

Mosa avokadon och blanda samman. Kom ihåg att avokado mörknar ganska snabbt.

Tortilla med fyllning av svarta bönor och chevre

2 st tortillabröd av majs eller vete

1,5 dl kokta svarta bönor, konserverade och väl sköljda går bra

½ tsk mexikansk oregano

½ tsk spiskummin

1 krm chipotlepasta

70 g chevre

salt

1 msk mild chutney

Gör så här:

Mosa samman allt och bred på ett tortillabröd och tryck det andra ovanpå. Hit kan förberedas.

Servera genom att grilla bröden under gillelementet i ugnen eller i grillpanna, grilla därefter pilgrimsmusslorna. Lägg en klick kräm på varje tallrik, lägg på 1-2 pilgrimsmusslor. Dela tortillabrödet i 6 trekanter och lägg en trekant på varje tallrik. Servera!

Inga kommentarer: