Avocadocreme med grillad pilgrimsmussla serverad med tortilla med fyllning av svarta bönor och chevre
Att dricka till:
Champagne Sylvie Gérard-Maizières, Cépage Chardonnay (1 av 3 champagner i Nyårslådan 2010, art nr 477023-09, pris 1098 kr).
Avocadocreme
1 stor mogen avokado
½ tsk chilipasta
3 msk matlagningsyoghurt
salt
Gör så här:
Mosa avokadon och blanda samman. Kom ihåg att avokado mörknar ganska snabbt.
Tortilla med fyllning av svarta bönor och chevre
2 st tortillabröd av majs eller vete
1,5 dl kokta svarta bönor, konserverade och väl sköljda går bra
½ tsk mexikansk oregano
½ tsk spiskummin
1 krm chipotlepasta
70 g chevre
salt
1 msk mild chutney
Gör så här:
Mosa samman allt och bred på ett tortillabröd och tryck det andra ovanpå. Hit kan förberedas.
Servera genom att grilla bröden under gillelementet i ugnen eller i grillpanna, grilla därefter pilgrimsmusslorna. Lägg en klick kräm på varje tallrik, lägg på 1-2 pilgrimsmusslor. Dela tortillabrödet i 6 trekanter och lägg en trekant på varje tallrik. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar