torsdag 19 maj 2011

Gott och blandat från Épernay

I väntan på att årets Champagneresa sätter igång idag på eftermiddagen så kan det vara på sin plats att värma upp med några ögonblicksbilder från Champagnens huvudort Épernay.

Kyrkor är ju alltid spännande. Speciellt om de prytts med en massa otäcka gotiska drakar och andra liknande gargoyles. Kyrkan i Épernay är inget undantag. Jag noterar att man efter flera år (äntligen) tagit ner byggnadsställningarna som täckt och förfulat hela den norra fasaden.

Champagnebaren på rue Gambetta (Cocomme) är värd ett besök. Här kan du förutom att dricka champagne (uppenbarligen) även inhandla alla upptänkliga champagneaccessoarer du kan tänkas behöva.
Place de la République med sitt mäktiga minnesmärke över andra världskrigets offer i Épernay. Rakt bakom startar Avenue de Champagne. The most drinkeable address in the world, som Churchill så korrekt konstaterade.

På restaurangen Chez Max serverar krögaren den förnämliga champagnen Locret-Lachaud. Han förklarar för mig att det svenska kungahuset minsann dricker den här champagnen. Jag kontrar med att han nog menar svenska ambassaden i Paris. Vilket bevisas via denna länk.

Inga kommentarer: