lördag 21 maj 2011

Utdrag ur fredagens och dagens champagnebesök

Ovan: fredagslunch med regionens specialitet, späcksallad. Som sig bör har den lagats av en champagneproducent- Vi är hemma hos paret Bernard i Premier Cru-byn Dizy. Isabelle lagar världens godaste späcksallat. Par excellence.
Fredag eftermiddag i Guldrummet hos Champagne Cattier. Allt är guld som glimmar.

Från vänster, Armand de Brignac Blanc de Blancs, Brut Gold och Rosé. Längst till höger, en special treat. En démi-sec (sötare variant) som inte finns till försäljning. Endast 300 flaskor har tillverkats och vi fick chansen att prova. Helt fantastique!

Chamapgnelunch idag lördag i Trépail med hänförande utsikt.

Nyss hotellkommen från ett besök i byn som kallas "Champagnens vagga", Hautvillers. På bilden Charlotte Locret från familjefirman Champagne Locret-Lachaud.

Om en liten stund bär det av till kvällens champagne-middag.

Inga kommentarer: