måndag 21 november 2011

Nyårsmenyn 2011 - huvudrätt

Portionspaella med havskräfta, musslor, räkor

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 burk kronärtskockshjärtan
200 g bönor eller gröna ärtor
3 dl risottoris
1 pkt saffran
olivolja
2 tsk paprikapulver av god kvalitet
5 dl god skaldjursbuljong, gärna avkok på räkskal
3 dl oekat torrt vitt vin
1 burk Mutti cocktailtomater
100 g kallrökt chorizokorv i småbitar
6 havskräftor
6 pilgrimsmusslor
24 färska räkor
24 kokta blåmusslor med skal

Skiva löken tunt och strimla paprikan, finhacka vitlöken. Fräs i olivolja på låg värme till löken blir lite karamellig. Pudra över saffran ock paprikapulver. Slå på tomater och häll i ris och hälften av vätskan. Koka riset under omrörning och slå på mer vätska allt eftersom. När riset är nästan klart blandas ärtor och kronärtskockor ned i riset. Dela upp riset i ugnsfasta portionsskålar. Slå på lite vätska. Hit kan förberedas. Före servering låter du riset gå klart i ugnen som ska hålla 225 grader i ca 15 min, lite beroende på begynnelsetemperstur. Garnera formarna med musslor och skaldjur.

Inga kommentarer: