Handla dina egna favoriter, men här kommer ett recept på knäckebröd som du kan baka redan till julbordet
Knäckebröd
4 dl rågmjöl
4 dl dinkel
3 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk kanel
2 msk honung
Blanda rågmjöl och vatten. Låt stå i rumstemperatur i ca 24 timmar. Blanda sedan med övriga ingredienser. Blir degen för torr slå i lite mer vatten (mjöl av olika kvalitet drar olika mycket vätska). Kavla ut så tunt du kan. Grädda i 250 grader i ca 10 min.
Knäckebröd
4 dl rågmjöl
4 dl dinkel
3 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk kanel
2 msk honung
Blanda rågmjöl och vatten. Låt stå i rumstemperatur i ca 24 timmar. Blanda sedan med övriga ingredienser. Blir degen för torr slå i lite mer vatten (mjöl av olika kvalitet drar olika mycket vätska). Kavla ut så tunt du kan. Grädda i 250 grader i ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar