Fredagens program är fullspäckat.
Om en timme ska vi vara hos Moët & Chandon, världens största champagnetillverkare. Rundtur med avslutande provsmakning av fyra olika champagner.
Sedan åker vi hem till paret Bernard i Premier Cru-byn Dizy, som driver familjefirman Alain Bernard. De alltid så generösa Isabelle och Benoit bjuder på lunch. Isabelle har lovat att laga sin famösa späcksallad - tillika Champagneregionens kanske mest typiska maträtt. Givetvis ska vi också hinna med en rundtur i källaren och avsmakning av diverse champagner.
Efter lunchen beger vi oss upp på Reims-berget och till Chigny-les-Roses. Här huserar Champagne Cattier, som ju tillverkar Armand de Brignac, rankad av tidskriften Fine Champagne som världens främsta champagne i en blindprovning med över 1000 champagner. Det ska bli trevligt att återigen träffa våra vänner i Cattier-familjen - patriarken Jean-Jacques med sonen Alexandre - samt exportchefen Philippe Bienvenue.
Som avslutning på dagen blir det middag på stjärnkrogen Le Grand Cerf i Montchenot (ligger mitt emellan Reims och Épernay). Återkommer med middagsrapport imorgon bitti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar