lördag 5 september 2009

LIVE från Champagne, lördag 5 september (del 1)


Gårdagens champagnemiddag hos Champagne Huré Frères:

Först en aperitif intill druvpressen. Champagnen Cuvée François Matthieu 1998 blandade sig med gåslever och mjuk pepparkaka.


Entréen: kräftravioli, svart tryffel och grönsakskonsommé tillsammans med en Blanc de Blancs 2003

Fisken: havsaborre med ärtpuré och jordärtskocka tillsammans med en Extra Brut

Köttet: anka med majrova, rödbeta, peppar- och jordgubbssås tillsammans med champagnen Cuvée François Matthieu 1983

Osten: tryfflad Brillat-Savarin med en röd Bourgougne

Desserten: varm chokladkaka med kanderad grapefrukt och bärkompott till roséchampagne

Sist, men inte minst, kvällens kock, Olivier från Le Meridien i Paris (vänster) och vår värd, champagneproducent François Huré.

Inga kommentarer: