torsdag 17 september 2009

Malins skaldjurslasagne


I helgen hade Malin kalas. Då bjöds det på skaldjurslasagne.
Undertecknad kan intyga att det var gudomligt gott. Framför allt passade maten perfekt till höstens nya champagne från SPRUCE UP!, Didier Rothier Brut Tradition.

Så här gör du skaldjurslasagnen (räcker till 10-12 personer)

Ingredienser

2 pkt färska lasagneplattor

600 gram färskrökt lax

2 små eller 1 stor burk kräftstjärtar

3 rejäla nävar färsk spenat

1 l crème fraîche 15% kokbar

3 dl vatten

2 burkar röd stenbitsrom

1 fryst paket hackad dill

2 msk hummemrfond

1/2 tsk starkt paprikapulver

2 dl lagrad riven ost (tex prästost)


Gör en sås på vatten, crème fraîche , hummerfond, paprikapulver, rommen (koka samman i cirka 2 minuter). Rör därefter i dillen. Ta en långpanna, lägg lite sås i botten. Varva sedan lasagneplattor, spenat, lax, kräftstjärtar och sås. Toppa med osten.

Grädda i 175 grader i 20-30 minuter tills osten fått färg och plattorna mjuknat.


Observera - receptet funkar inte med torra lasagneplattor, då de kräver längre tillagningstid i ugnen.

Inga kommentarer: