Den här veckan bor vi på lantgård i Skåne. Närmare bestämt utanför Vollsjö. Eller ännu närmare bestämt, utanför Vollsjöby som ligger utanför Vollsjö. Som i sin tur ligger strax norr om Sjöbo.
Idag besökte vi själva bondgården. Inne i lagården var det mjölkdags för ett femtiotal kor. Medan övriga familjemedlemmar gullade med några nyfödda kattungar ute i ladan, pratade jag och bonden om hur färskmjölken smakar. Enligt honom är varje kos mjölk unik. Tyvärr kunde jag inte bekräfta teorin där och då - direkt från spenarna håller mjölken en temperatur av 30 grader och den behöver några timmars kylning. Men till min oförställda glädje blev jag lovad ett gäng varuprover till imorgon, när mjölken är färdigkyld och stabiliserad.
En ordentlig rapport från provningen utlovas.
PS Det är viktigt att tvätta av de kortbyxeprydda benen ordentligt med tvål och vatten. Kor använder inte pottor. Om man säger så ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar