lördag 11 juli 2009

Sallad på bläckfisk


Finns det någon middag som jag förknippar med en Roslagssommar så är det nyfiskad aborre. I går hade sonen fått napp så vi stekte dessa i princip levande och åt med nypotatis och kall sås. Svårslaget! Men jag gör ett försök med denna bläckfisksallad, jag är helt tokig i den lite gummiaktiga konsistensen. Servera med en champagne med mycket syra!

Det här behäver du till 2 personer:
2 hg rensad liten bläckfisk
3 finhackade sardeller
4 finhackade soltorkade tomater
2 finhackade vitlöksklyftor
saft och skal av en ekologisk citron
2 msk olivolja
2 msk hackad bladpersilja
salt och ev en gnutta chili

Marinera allt i en skål ett par tilmmar. Fräs i panna ca 10 minuter. Servera på en näve av din favorit sallad.

Inga kommentarer: